Praktisch

Eerste afspraak

Voor een eerste vrijblijvende afspraak kan je via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch contact opnemen. Omdat ik graag een snelle service garandeer, streef ik naar een eerste afspraak binnen de week.

Tijdens een eerste gesprek wordt dieper ingegaan op de reden van je komst, je vragen, verwachtingen en bedenkingen. Ook verkennen we samen wat voor jou de beste aanpak is. Het kan gaan om een éénmalig gesprek, een kortdurende begeleiding, maar ook begeleidingen over een langere periode behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast word je tijdens dit gesprek geïnformeerd over de manier van werken.

Betaling & afspraken

Aan het einde van het eerste gesprek wordt beslist of en op welke wijze een begeleiding wordt opgestart. Ook afspraken voor vervolgsessies gebeuren in afspraak met jou.

De richtprijs voor een sessie bedraagt voor:

- Individuele psychotherapie: 50 €/sessie (1 uur)
- Partnerrelatie- en gezinstherapie: 70 €/sessie (1,5 uur)
- Psychologisch onderzoek en/of diagnosestelling: 50 €/uur
- Uitgebreid verslag: 100 €
- Intelligentie-onderzoek i.k.v. logopedie van 2,5 tot 17 jaar: 90 € (alles inbegrepen)
- Uitgebreid intelligentie-onderzoek van 2,5 tot 17 jaar: 120 €
- Bespreking van resultaten/Evaluatiegesprek: 50 €/u

Eerste gesprekken kunnen soms meer tijd in beslag nemen dan hierboven vermeld.

De betaling kan aan het einde van de sessie, maar kan ook via factuur. Momenteel hebben wij geen bancontact beschikbaar. In uitzonderlijke gevallen kan in samenspraak beslist worden een sociaal tarief of afbetalingsplan te hanteren.

Omdat ik een erkend psychotherapeut ben bij verschillende mutualiteiten kan er een tegemoetkoming voor psychotherapie verkregen worden. Best informeer je je hierover bij je mutualiteit.

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand geannuleerd worden.

Duur & verloop

Hoe een therapieproces verloopt en hoe lang een therapie duurt, verschilt bij elke therapie. Het is mijn betrachting om al op korte termijn een verschil te maken. Een paar gesprekken (soms al na één gesprek) zijn vaak voldoende om beweging te krijgen in je verhaal en je levenskwaliteit en/of dat van je kind(eren) te verbeteren. Tijdens het therapieproces staat het je steeds vrij om de therapie te beëindigen.

De gesprekken gebeuren binnen een duidelijk professioneel kader en in een ongedwongen sfeer. Je bent verzekerd van mijn beroepsgeheim.

Bereikbaarheid

De praktijk is gemakkelijk bereikbaar. Ze is gelegen op ongeveer 5 minuten wandelen van het station van Hasselt. Er is parkeergelegenheid in de buurt. Aan de overkant van de straat is er een parkeergelegenheid voor personen met een mindervalidenkaart.

Marij Gielen

Psychologisch Consulent
Systeemtheoretisch Psychotherapeut

Oude Kuringerbaan 52
3500 Hasselt

011 87 24 78
0496 88 20 66

p-abc@skynet.be 

www.psychotherapeuthasselt.be
www.p-abc.be