Praktisch

Eerste afspraak

Voor een eerste vrijblijvende afspraak kan je via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch contact opnemen. Omdat ik graag een snelle service garandeer, streef ik naar een eerste afspraak binnen de week.

Tijdens een eerste gesprek wordt dieper ingegaan op de reden van je komst, je vragen, verwachtingen en bedenkingen. Ook verkennen we samen wat voor jou de beste aanpak is. Het kan gaan om een éénmalig gesprek, een kortdurende begeleiding, maar ook begeleidingen over een langere periode behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast word je tijdens dit gesprek geïnformeerd over de manier van werken.

Hoe/Waar gaan de gesprekken door?

De gesprekken kunnen doorgaan in de praktijk in Hasselt. Momenteel is dit enkel een optie indien de maatregelen met betrekking tot het coronavirus gerespecteerd kunnen worden. Je vindt alle maatregelen beschreven onder de rubriek 'nieuws' bovenaan in de balk. 

Er is de mogelijkheid om een gesprek na afspraak via de telefoon te doen.  

Eveneens is er de mogelijkheid tot online-sessies via videoconsultatie. Deze onlineverbinding is volledig veilig met respect voor jouw privacy. Als je een afspraak maakt voor een videogesprek, dan stuur ik jou de link door via mail. Je klikt op het moment van het gesprek op de link. De eerste keer wordt je gevraagd om een naam op te geven en toestemming de camera en microfoon van jouw toestel te gebruiken. Als je dat gedaan hebt, verschijnt de button 'knock', je klikt hierop. Ik 'laat je binnen' in de virtuele kamer en we hebben verbinding. Voor een videogesprek heb je enkel een rustige ruimte, een computer/tablet/smartphone en een internetverbinding nodig. 

Op welke wijze de gesprekken doorgaan spreken we samen af.    

Betaling & afspraken

Aan het einde van het eerste gesprek wordt beslist of en op welke wijze een begeleiding wordt opgestart. Ook afspraken voor vervolgsessies gebeuren in afspraak met jou.

De richtprijs voor een sessie bedraagt voor:

  •  Intakegesprek: 50 €/u
  • Individuele psychotherapie: 50 €/sessie (1 uur)
  • Partnerrelatie- en gezinstherapie: 70 €/sessie (1,5 uur)
  • Psychologisch onderzoek en/of indicatiestelling: 50 €/uur
  • Uitgebreid verslag: 100 €
  • Verkort intelligentie-onderzoek i.k.v. logopedie van 2,5 tot 17 jaar: 90 € (alles inbegrepen)
  • Uitgebreid intelligentie-onderzoek van 4 tot 17 jaar: 150 €
  • Evaluatiegesprek (van onderzoek) en adviesgesprek: 50 €/uur

Een intakegesprek kan soms meer tijd in beslag nemen dan hier vermeld.

De betaling kan aan het einde van de sessie cash, elektronisch via jouw app (als je die hebt), maar kan ook via factuur. We hebben geen bancontact beschikbaar. In uitzonderlijke gevallen kan in samenspraak beslist worden een sociaal tarief of afbetalingsplan te hanteren.

Omdat ik een erkend psychotherapeut ben bij verschillende mutualiteiten kan er een tegemoetkoming voor psychotherapie verkregen worden. Best informeer je je hierover bij je mutualiteit.

Annulatiebeleid

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand kosteloos geannuleerd worden. Indien u laattijdig annuleert, zijn we - tenzij er sprake is van overmacht - genoodzaakt een administratieve kost aan te rekenen.

- Bij annulatie tussen 48 tot 24 uur voor de gemaakte afspraak wordt 50 % van de door u gereserveerde tijd aangerekend.

- Bij annulatie binnen de 24 uur of bij niet komen opdagen, zijn we verplicht om 100 % van de door u gereserveerde tijd aan te rekenen.  

Duur & verloop

Hoe een therapieproces verloopt en hoe lang een therapie duurt, verschilt bij elke therapie. Het is mijn betrachting om al op korte termijn een verschil te maken. Een paar gesprekken (soms al na één gesprek) zijn vaak voldoende om beweging te krijgen in je verhaal en je levenskwaliteit en/of dat van je kind(eren) te verbeteren. Tijdens het therapieproces staat het je steeds vrij om de therapie te beëindigen.

De gesprekken gebeuren binnen een duidelijk professioneel kader en in een ongedwongen sfeer. Je bent verzekerd van mijn beroepsgeheim.

Bereikbaarheid

De praktijk is gemakkelijk bereikbaar. Ze is gelegen op ongeveer 5 minuten wandelen van het station van Hasselt. Er is gratis parkeergelegenheid in de buurt. Aan de overkant van de straat is er een parkeergelegenheid voor personen met een handicap. 

Marij Gielen

Psychologisch Consulent
Systeemtheoretisch Psychotherapeut

Oude Kuringerbaan 52
3500 Hasselt

011 87 24 78
0496 88 20 66

p-abc@skynet.be 

www.psychotherapeuthasselt.be
www.p-abc.be

P-ABC CommV.
Ondernemingsnummer: 0677.993.970

Erkenning psychotherapeut
Privacyverklaring