Getuigenissen

Jacky

"Brainspotting? Wat is dat? Nooit van gehoord! Toen ik hopeloos was door slapeloosheid en slaapstoornissen, kreeg ik de raad van een psycholoog om brainspotting over te wegen als therapie. Ik heb al in 40 jaar veel middelen en therapie geprobeerd, bijna alles op de markt. Als ik drie nachten geen oog heb kunnen toe doen dan wordt ik helemaal gek en hopeloos om rust te vinden. Dus ja, dit ga ik proberen Ik kwam bij p-abc in Hasselt terecht. Marij Gielen. Zo veel therapeuten dat brainspotting aanbieden zijn er niet. Na een e-mail en een krijt naar hulp kwam ik snel bij een afspraak. De eerste keer is het een intake gesprek. Maar daarna, bij de volgende keer, is het echt! Ik wist niet echt wat het ging zijn Ik weet van mijn eigen dat hypnose niet zo werken want ik ga niet mee met de stem tot ontspanning.  Hier moet niet gepraat worden. Af en toe even aankaarten wat de emoties zijn dat naar boven komen tijdens de brainspotting, meer niet. Genoeg gepraat bij verschillende psychologen in mijn leven. Hier is het echt anders. En het werkt! Eerst even de emotie van belevenissen of trauma oproepen in mijn geheugen. Dan de psycholoog bepaalt de plaats van de staaf ten opzicht van mijn blik. Ik moet het fixeren en heel snel zie ik een licht, een aura rondom.  Een soort energie dat komt en gaat. Het gaat van zelf. De concentratie is niet moeilijk.  Wat mij verast want het is niet mijn sterkste punt. Proberen aan niks te denken, gewoon die staaf goed fixeren. Het decor van de ruimte verandert soms van kleur, energie komt en gaat.  Het is niet gemakkelijk om te beschrijven Ik kan alleen maar zeggen dat emoties komen naar boven. Het duurt ongeveer een halve uur. Daarna wordt er over gepraat. De allereerste keer kreeg te oren dat ik ging effect aanvoelen ongeveer 2-3 dagen lang. Inderdaad: een beetje uit de werkelijkheid en ja ! Ik heb goed kunnen slapen en ben meer ontspannen. Ok het is een goed begin want het is niet voor altijd opgelost Een paar sessies zullen volgen, niet altijd voor de slapeloosheid Er zijn nog nachten waar ik slecht slaap, geduld. Brainspotting doet iets met u! Er zijn zo veel dingen in mijn leven veranderd : assertiviteit, minder angst, relativeren …"

Vicky

"Wat ik zo goed vond aan de therapie bij Marij, is dat ik er niet enkel mijn verhaal deed en er naar me geluisterd werd, maar dat ze me uitlegde hoe het brein werkt in een stress-situatie en bij angst. Hoe gedrag gestuurd wordt door angst en je eigen belemmerende gedachten en ik daar dan actief mee aan de slag kon gaan.  Ik keek vaak ook op tegen de opdrachten die ik meekreeg, omdat dat juist die dingen waren die ik altijd uit de weg ging, maar door steeds vaker te oefenen met assertief gedrag ging het me steeds gemakkelijker af en was ik nadien trots op mezelf. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven".

Partnerrelatietherapie (PRT)

 "Mijn vriend en ik vormen een nieuw samengesteld gezin, met om de zoveel tijd zijn 4 kinderen.

We hadden wat problemen zoals niet dezelfde visie over opvoeding, communicatie, grenzen stellen tov de kinderen en drinken en roken. Er was al een tijdje onderling conflict. We hebben zelf geprobeerd er uit te geraken, maar er was toch wat externe hulp nodig, zo zijn we bij Marij beland.

Na een tijdje zoeken op het internet, kwam ik bij deze website uit, na een beetje lezen en informeren had ik een goed, sterk gevoel dat dit de plaats was voor ons. Ik heb onmiddellijk een mailtje gestuurd en we kregen ook snel een antwoord. Wat fijn is. Nog geen week later hadden we onze eerste afspraak. Online weliswaar, door het hele corona gebeuren.

Ikzelf heb toch al wat ervaring met psychologen, therapeuten en dergelijke, maar voor mijn vriend was dit de eerste keer. Waar ik toch wel zenuwachtig voor was want hij is niet zo een prater. Maar hij voelde zich meteen op zijn gemak en ik ook. Marij heeft ons veel dingen doen inzien, en heeft oefeningen met ons gedaan die onze communicatie verbeterd heeft. Ze stelt moeilijke maar noodzakelijke vragen.

Het heeft ons als koppel en als individuen alleszins geholpen om terug licht aan het einde van de tunnel te zien. Ze heeft ons ideeën en tools gegeven waarmee we terug hoop kregen en de kracht vonden om er samen sterk tegen aan te gaan." 

E.G.

"Ik heb al heel mijn schoolcarrière last voor het aanvaarden van mijn Dyslexie. IK heb dan ook de hulp gekregen van Marij om dit een plaats te kunnen geven en ben dan ook wekelijks bij haar op gesprek geweest. Zij heeft mij goed geholpen om dit te kunnen plaatsen en mij ook geleerd om mij terug gelukkig te voelen. Ik heb heel veel geleerd uit deze gesprekken. Marij dank u wel voor alles wat je voor mij gedaan hebt. E.G."

S.A.

CGZ

"Een tijdje geleden deed zich een conflict voor dat mij emotioneel onderuit haalde. Noodgedwongen zocht ik een psychologe en vond die bij P-ABC. Marij kwam bij ons eerste contact professioneel, open en vriendelijk over. Dat gaf mij al meteen vertrouwen. Vanaf het ogenblik dat ik de situatie geschetst had, voelde ik mij door haar begrepen. Tijdens de sessies gaf Marij me een andere kijk op wat er gebeurd was, raadde mij lectuur aan waar ik wat aan had en gaf deskundige uitleg bij de vragen die ik stelde. Intussen kan ik weer positief zijn en durf ik haar diensten zeker aan anderen aangeraden. Bedankt Marij."

 

Martine

"Ik had problemen met verlegenheid
en zelfvertrouwen.

Ik ben een tijdje wekelijks op
gesprek geweest en dat gaf goede
resultaten.

Ik heb moeten zoeken naar de
juiste psycholoog.

Was ik jou maar eerder tegengekomen.
Dank U"

Martine

 

Marij Gielen

Klinisch Psycholoog
(visumnummer: 369952)
Systeemtheoretisch Psychotherapeut
Gedragstherapeut

Oude Kuringerbaan 52
3500 Hasselt

011 87 24 78
0496 88 20 66

p-abc@skynet.be 

www.psychotherapeuthasselt.be
www.p-abc.be

P-ABC CommV.
Ondernemingsnummer: 0677.993.970

Erkenning psychotherapeut
Privacyverklaring